Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kleopatra

O FILMU...

Četvorostruki dobitnik oskara, jedan od najpoznatijih filmova svih vremena, poznat po svojoj raskošnoj produkciji i po snimanjima na autentičnim lokacijama ove subote gledamo na SuperstarTV-u.

Priča prati osamnaest burnih godina koje su dovele do pada rimskog carstva.

Kleopatra koju tumači Elizabet Tejlor se susreće sa Julijem Cezarom koga igra Reks Harison i planira da ga namami u svoj budoar kako bi iscenirala sjedinjenje sa Rimljanima i tako uspela  da zadrži svoju poziciju u Egiptu. Kada Cezara smrtno rane u rimskom senatu, Kleopatra ostaje bez saveznika i Egipat je nezaštićen.

Rimski general Marko Antonije, koga tumači Ričard Barton, priskoči joj u pomoć, a ona ga zavodi nadajući se da će tada on biti njen novi zaštitnik. Ali, zbog Kleopatrinog šarma, jedan izvanredan i dominantan general pretvara se u svoju suprotnost. Tokom bitke kod Aktijuma, rimske trupe koje je predvodio Marko Antonije su poražene pa Kleopatra povlači svoje trupe, proklinjući Antonija i njegovu vojsku.

S obzirom na to da je Egipat izložen opasnosti, Antonije i Kleopatra, nesretni ljubavnici, sureću se poslednji put dok neprijateljske trupe naviru.

Uloge tumače:
Elizabet Tejlor, Reks Harison, Ričard Barton i mnogi drugi!

Podeli:
Scroll to top