Beležnica profesora Miškovića 2

O seriji...

Pola godine nakon događaja iz prve sezone neobjašnjivi događaji se ponovo nastavljaju.

Ljudi ponovo nestaju i pojavljuju se u drugom vremenu. Vremenski procepi i dalje postoje. Boško Stevanović  se nakon nakon proteklih događaja izolovao u jednom selu i ne želi da se vrati u grad. Bošković ga moli da se vrati i pomogne mu. Boško odlučuje da se vrati normalnom životu i radu ali i dalje traga za misterijama koje zapisuje jer sada je on preuzeo ulogu profesora Miškovića i čuva tajne beležnice. U isto vreme prihvata ponudu Jeleninog oca Danila koju je dugo odbijao da postane urednik njegovog internet portala.

Bošković želi posle dvadeset godina da ponovo  pronađe blago sa kojim je navodno sahranjen Atila Hunski. Blago je osvojio kada je poharao rimski logor Viminacijum koji se nalazi u blizini Titela. Za to mu je potrebna pomoć Boška Stevanovića. Mišković mu podmeće Anđelku, lepu lingvitstkinju koju je upoznao pre šest meseci da ga zavede i kontroliše. Oko planine Rtanj se okuplja čudna grupa američkih naučnika koji se bave naučnim otkrićima Nikole Tesle.

Jelisaveta otkriva da su tokom godina ona i njen muž profesor Mišković bili zaštićeni od strane misterizone grupe Zona 369. Ta grupa radi na čuvanju Teslinih saznanja o mističnim silama koje vladaju balkanskim podnebljem. On ih je dugo istraživao ali kada je saznao da tajno udruženje koje je tražilo i beležnicu želi da ih zloupotrebi sakrio ih je tako što je ključni deo svojih istraživanja predao na čuvanje Dušanu Popovu, svetskom avanturisti i tajnom agentu koji se kasnije pobrinu da saznanja dođu u sigurne ruke – kod profesora Miškovića.

Udruženje i dalje traga za Beležnicom ne znajući da je ona u rukama Boškovića. Miškovićev pokušaj da ponovo pronađe Atilino blago  propada pod čudnim okolnostima. Boško je prevario Jelenu s Anđelkom dok je bila u Londonu i ona je to saznala. Jelena ga napušta, Boško odlazi na Rtanj da sazna ko su Amerikanci koji tamo istražuju ali nestaje. Za njim kreću Velja i Milenko, pronalaze ga živog nakon mučne potrage. Boško je tamo uspeo da prođe u drugu dimenziju i sretne Hari Vilsona. Saznao je od njega za vezu između Rtnja, Viminacijuma, Atile i Tesle. Svi mistični događaji međusobno su povezani. Tajnoviti izvor sile potične s Rtnja, rimski vojnici su ga pronašli i preselili u Viminacijum, tamo ga je pronašao Atila i zadržao za sebe tako što se sahranio s njim ispod površine reke Tise. To je zapravo Atilino blago. Sila i dalje postoji i deluje. Potraga za odgovorima će se nastaviti.

Uloge tumače:
Momčilo Otašević, Miloš Samolov, Milena Radulović, Svetozar Cvetković,Aleksandar Radojičić, Danica Radulović, Isidora Janković,  Aleksandar Srećković, Rade Maričić, Anica Dobra, Isidora Građanin, Mišo Obradović, Kalina Kovačević, Nebojša Kundačina, Vladimir Posavec Tušek, Tijana Čurović, Jovana Miletić, Predrag Bjelac, Petar Zekavica, Aleksandar Đurica, Željko Dimić, Sonja Damjanović, Mina Sovtić

Trejler

Glumci govore

GALERIJA

Podeli: