od 03. 07 – radnim danima u 21:00

Klan

O seriji...

Serija “Klan” kroz osam epizoda prati životni put Šoka i Paše, sitnih kriminalaca i probisveta koji će se sa samog dna uzdići do najviših krugova kriminalnog podzemlja.

Zamišljena kao srpska varjanta “Dobrih momaka” Martina Skorcezea, na tragu serija poput “Sopranosi” ili “Braking bad” (na domaćem terenu serija “Državni službenik” i “Besa”), serija “Klan” će u jednom furioznom tempu, uz dosta akcije i humora, sa jasnim moralnim stavom i kritičkim odmakom ispričati jednu univerzalnu, svima razumljivu  priču.

Smrt ozloglašenog kriminalca poremeti ravnotežu u podzemlju, svi očekuju da će doći do rata oko poslova koje je ostavio za sobom. Šoka i Pašu to malo zanima, oni se bave sitnim krađama auto delova, životare u bednom stanu maltretirajući komšije. Život im se okreće naglavačke kada ukradu automobil za koji traže otkup, šema su koju su bili uvereni nsoi minimalan rizik. Ali gotovo fatalna greška je učinjena, to je automobil supruge drugog velikog kriminalca – Bubona, koji im  nudi dogovor, ili će svoju kriminalnu karijeru završiti ekspresno, ili će odraditi jednu likvidaciju za njega. Šok i Paša nemaju kud, pristaju, i tom odlukom će potpuno izmeniti svoj život. 

Od epizode do epizode Šok i Paša sve više upoznaju mehanizme kriminalnih delatnosti, krađa automobila, droga, oružje, likvidacije. Njihove uspehe više duguju igrom slučaja no svojoj sposobnosti. Postepeno oko njih se okupljaju ljudi poput njih, sitni probisveti sa velikim ambicijama – stvara se Klan. Ali što je uspeh veći to su i izazovi opasniji, a borba između kriminalnih krugova ne trpi gubitnike. Svaka epizoda ima jedan kriminalan “zadatak” za centralnu temu, ali postepeno ujedno pratimo i kako Šokove i Pašine ambicije rastu, kako sve više zauzimaju pozicije u svetu kriminala. Poslednja epizoda ih ostavlja u trenutku najvećeg uspeha, razvili su posao, stekli dobre veze, ali sukob sa dojučerašnjim zaštitnikom Bubonom biće neminovan. To će biti narativna linija druge sezone.

Uloge tumače:
Aleksandar Dimitrijević, Nedim Nezirović, Vladimir Kovačević, Nenad Popović Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Stojan Djordjević, Milena Božić, Sava Stojanović, Uroš Jovčić, Anđela Popović, Miloš Tanasković, Miloš Petrović Trojpec, Dejan Karlečik, Feđa Štukan…

Trejler

Pusti video zapis

Glumci govore

GALERIJA

Podeli: